Expediția YP13S a luat sfârșit.

Echipa a înscris în logul expediției 5115 QSO-uri în 3 zile și 17 ore.

 Mulțumim stațiilor YO care ne-au lucrat în timpul expediției precum și pentru postările numeroase pe DX-Cluster. Echipa mentionează ca s-a acordat o atenție deosebită stațiilor YO pe toata perioada expediției, indiferent de bandă și mod de lucru. Ne bucurăm de legăturile din banda de 6 m (YO, UR, I, OZ), premieră pentru EU-183.

 Potrivit corespondenței purtată de echipa YP13S cu managerul IOTA, această expediție este validă pentru EU-183. Toate informațiile solicitate înaintea începerii expediției cât și la încheierea ei au fost au fost trimise în timp oportun și acceptate. Ultimul pas este tipărirea QSL-urilor având sigla IOTA și expedierea acestora către radioamatorii care solicită cărți de confirmare.

 Referitor la statutul insulei privind expedițiile ulterioare...
Echipa YP13S a trimis către managerul IOTA informațiile solicitate de către acesta privind acest aspect. Coordonate GPS din diferite puncte de pe insulă, imagini de pe insulă conform solicitărilor etc.

Răspunsul din partea managerului IOTA a fost prompt: Sacalinu Mare va conta și în continuare pentru EU-183. Cu o singură observație: apariția în viitor a unor depuneri majore de aluviuni care să reducă semnificativ separarea insulei.

 Menționăm că am onorat rugămintea IOTA privind clarificarea acestui aspect. Restul ține doar de natură. Discuții deschise și oneste, informări reciproce având ca referință site-ul oficial IOTA, doar de atât este nevoie înainte ca cineva să organizeze o viitoare expediție pe Sacalinu Mare.

 Echipa YP13S a făcut acest lucru pentru toți radioamatorii români și nu a luat niciodată în calcul "negocierea" statutului insulei și nici nu se erijează în "purtător de cuvânt oficial" privind EU-183.

 Cât priveste mediatizarea YP13S înainte de începerea expediției s-a ales tactica de a nu comunica nimic până când echipa a considerat oportun acest lucru. Site-urile care promovează expediții de acest gen au fost informate primele. Motivele care ne-au determinat să facem acest lucru au fost multiple: tentativele repetate de a fi introduși "sponsori fantomă" - fară contribuții directe privind bunul mers al expediției, "indicații" de introducere pe site și QSL-ul expediției a unor sigle apărute din neant, donații condiționate, informații gen "nu sunteți acreditați"...
Am preferat să ignorăm toate acestea și să ne continuăm pregătirile.
Iar rezultatele finale ale acestor pregătiri se pot vedea pe acest site.

EU -183 Sacalinu Mare  este a tuturor  radioamatorilor români!

73 de YP13S
yp13s@yahoo.com
Echipa:
YO4AR YO4CSL YO4HAB YO4HAI YO5OHO YO8AXP YO8AZQ YO8SS 

DX_logo yp13siota logocounter